De bestaande CE certificaten vervallen van rechtswege per 18 januari 2017

Wanneer gaat u aan de slag?

vraagteken-groot2U doet uw uiterste best om boten te verkopen. En dat valt tegenwoordig lang niet mee. Maar er zijn positieve ontwikkelingen. Diverse werven hebben soms na lang puzzelen ontwerpen ontwikkeld die lijken aan te slaan. Maar een boot bouwen geheel naar eigen inzichten is er niet meer bij. Buiten de wensen van de klant, zijn nu opnieuw de wettelijke voorschriften veranderd. En of dat nu leuk is of niet, het is verplicht ze op te volgen. DCI is al 6 jaar betrokken bij de ontwikkelingen en de veranderingen van de ISO normen. Toepassen van de ISO normen is door de Europese Commissie ook nu weer aanbevolen als de beste manier om aan de Wet te voldoen.

DCI kan u haarfijn informeren over de gewijzigde voorschriften. Wij zijn steeds bij de totstandkoming hiervan betrokken geweest en daarom tot in detail op de hoogte. Ook juridisch gaat er veel wijzigen. De verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid van u als bouwer en importeur is nu duidelijk vastgelegd. Er is nu ook een bestuurlijke boete mogelijk voor overtreders, die kan oplopen tot het bedrag van meer dan € 80.000,00!!

De nieuwe Wet heeft een juridisch deel en een technisch gedeelte. Er zijn ook veel ISO normen vanwege de nieuwe Wet ingrijpend veranderd. Een voorbeeld hiervan is dat uw serie product dient aantoonbaar gelijk te blijven. Iets wat tot nu toe niet of nauwelijks gebeurde. Zo mag u de type aanduiding van uw product niet zo maar meer wijzigen. Met het ingaan van deze nieuwe Wet wordt ook bepaald dat u bij elke nieuwe boot de laatste versie van een ISO norm dient te hanteren.

Heeft dit nieuwsbericht u aan het denken gebracht? Wilt u meer weten of een voorlichting van DCI over de inhoud van de nieuwe CE wet voor pleziervaartuigen bijwonen neem dan contact met ons op en laat de onderstaande gegevens achter.

Informatie verzoek:

Wil graag een informatie bijeenkomst bijwonen in ons bedrijf te Joure met ………. personen*

Wil graag telefonisch contact met DCI*

Naam bedrijf:

Naam contactpersoon:

Telefoonnummer:

Vestigingsplaats:

*invullen wat van toepassing is.